ce ar fi daca……..?

Suntem intr-un secol al vitezei dar totusi traim in Romania iar tehnologia uneori nu tine pasul cu noi.
Astazi la job sistemul si-a luat o pauza si a zis lucrati daca puteti! Fiind dependenti de PC si de programul de lucru ne-am simtit legati de maini. Nu puteam face nimic.Am injurat, am restartat,am butonat,am stat,am luat-o iar de la capat si tot nimic. N-a vrut si pace.
Atunci m-am gandit ce solutii ar fi. Prima si cea mai simpla e sa inchid totul si sa plec acasa.Dar parca constiinta nu ma lasa, stiu ca mai am treaba, mai trebuie sa trimit un mail, sa rezolv o problema, ca doar lucram in echipa,in lant, si ceilalti sufera daca eu nu-mi fac treaba bine.
A doua solutie e sa iau o foaie si un pix si sa scriu, sa fac ceea ce fac intr-un program pe PC de mana. Nu ca n-as fi putut, ca se poate, dar parca daca esti obisnuit cu un anumit stil de a muncii si nu mai traiesti in evul mediu, iti este greu sa te intorci la chestii rudimentare.Ce ar fi spus furnizorii cand ar fi vazut o comanda manuala? Cel putin ar fi zambit, ne-ar fi criticat, ar fi ras de noi cum am ajuns. E normal, o atitudine fireasca din partea lor.
Sau cum ar fi aratat un mail manual? ar fi fost ca si o scrisoare, ai scrie in coltul din stanga sus MAIL, n-ai fi scris „draga doamna/draga domnule” si nici” in primele randuri de scrisoare…….”(va amintiti formulele clasice si invechite ale scrisorilor), ai fi scris textul si apoi dilema sa-l trimit prin posta? sau pe fax? sau sa dictez la telefon ceea ce am scris? In plus si raspunsul ar fi ajuns cu intarziere si mare lucru n-as fi rezolvat.
Asa ca am luat o bine meritata pauza, am stat putin la povesti cu colegii, am lasat pe specialisti sa se ocupe de aceasta problema si dupa 40 de minute ne-am reluat activitatea, si am finalizat ziua de munca in acelasi stil caracteristic cu inchiderea ferestrelor de pe desktop si shut down.
Traiasca tehnologia ca fara ea am fi morti!
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: