A iubi!

Cea mai mare porunca care ni s-a dat in lumea asta este “ sa ne iubim unii pe altii”

Grea porunca! Sunt persoane, din pacate tot mai multe, care habar nu au ce inseamna aceasta iubire.

Evident ca nu vorbim de iubirea fizica, aceasta iubire se refera in primul rand la respectul care ar trebui sa-l avem pentru persoanele de langa noi. Impartim toti aceasta planeta, fiecare avem bucatica noastra dar trebuie sa-i respectam si pe cei alaturi de care convietuim.

Sunt tot mai multe persoane egoiste pentru care nu conteaza cei din jur, daca lor le este bine, ceilalti sa moara. Ei sa aiba case frumoase, masini scumpe, haine de firma, neveste aranjate, sa-si petreaca vacantele in cele mai exotice locuri, sa manance cele mai scumpe delicatese, iar daca semenii lor mor nu-i impresioneaza deloc sau poate ii distreaza- unul in minus cu atat mai bine.

Cred ca toti ne dorim sa traim bine, toti luptam pentru un trai mai bun, dar nu toti putem sa cerem ca acest bine sa fie platit cu cel mai de pret dar care il avem-VIATA.

Sunt indignata de faptul ca sunt destui oameni care vand suferinta si chiar moarte pe bani grei.

Aceste persoane sunt patronii “ magazinelor de vise” unde vand pliculete in care este “otrava” sub denumiri pompoase si atragatoare. Magazinele sunt amplasate sub priviriile inocente ale tinerilor.Tineri ,care sunt la stadiul cand isi formeaza personalitatile si sunt usor maleabili si influientabili. Curiozitatea e un lucru bun atata timp cat nu trece de bariera decentei si devine viciu.

E normal sa fi curios, e normal sa incerci anumite lucruri, mai ales ca la varsta adolescentei in vene curge adrenalina nu sange dar NU E NORMAL ca niste persoane mature sa nu interzica prin lege inchiderea acestor magazine. Cum poti sa vinzi produse la care nu s-au studiat reactiile adverse, dozele admise, tratamentul impotriva dependentei. Pe ce baza au admis consumarea acestor droguri usoare?

Macar la drogurile interzise s-au studiat efectele adverse si s-au gasit tratamente de substitutie.

Dar la drogurile usoare? Ce se stie despre ele? Ca te duc in lumea viselor?

Din pacate cei care vand asa ceva se bucura de profitul obtinut, se distreaza vazand cum clientii lor sufera, ajung in spitale, parintii lor sunt disperati si nu stiu ce sa faca sa-si scape copiii din ghiarele mortii.

Iar conducerea tarii sta cu mainiile in san, asteptand sa se imbogateasca si privind cu satisfactie la cei care sufera si mor din aceaste cauze. Daca ar fi copiii lor?

Din pacate strigatul meu e prea slab sa se auda, acest post poate fi insa un indemn pentru noi toti de a fi mai toleranti, de a ne gandi de doua ori inainte de a face ceva rau, de a nu ne bucura de raul altora, de a ne respecta unii pe altii mai mult.

Tag-uri:, , , , , , , , , ,

6 gânduri despre „A iubi!

  1. ZuZu 18/11/2010 la 22:43 Reply

    A iubi este foarte sinonim cu a respecta…nu putem sa iubim pe toate persoanele pe care le cunoastem, mai degraba sa le simpatizam, sa le respectam, sa le indragim…
    Conducerea tarii este lafel, sau chiar mai nepasatoare decat sunt cei care vand acele droguri…nu ai ce sa le ceri,sunt niste ingrati !

    • Lilly 19/11/2010 la 20:39 Reply

      putin respect fata de semenii nostrii n-ar strica

  2. Nice 19/11/2010 la 7:49 Reply

    Daca ne-am iubi semenii, dezinteresant, neconditionat, nu am mai fi oameni ci ingeri. Iar despre respect, stii cum se spune, trebuie castigat. Mai raman doua lucruri pe care le consider rezonabile, nu foarte greu de realizat:sa ne gandim de doua ori inainte de a face ceva rau si sa nu ne bucuram de raul altuia.

    • Lilly 19/11/2010 la 20:48 Reply

      Nice – n-am spus sa ne iubim total dezinteresat dar…..nici sa vindem moarte si sa dormim linistiti, sa nu avem pic de moralitate

  3. Black Angel 19/11/2010 la 9:25 Reply

    mo am inteles de unde zicala ” curiosii mor repede” :)))
    curiozitatea duce pe drumuri rele :)))))

  4. Lilly 19/11/2010 la 20:52 Reply

    da, curiosul roade osul 🙂

Lasă un comentariu